Hyundai-Grand-Santa-Fe-5-651x433

Noul Grand Santa Fe ofera clientilor europeni acces la SUV-urile premium

Posted on 6 martie 2013 · Posted in Noutati
  • Debutul european al SUV-ului premium cu sase/sapte locuri, noul Grand Santa Fe
  • Modelul ofera mai mult spatiu pentru pasageri si o capacitate de depozitare mai mare spre deosebire de modelul standard
  • Designul este influentat de ‘Storm Edge’, evolutia conceptului ‘sculptura fluida’

In cadrul Salonului International Auto de la Geneva 2013, Elvetia, Hyundai dezvaluie in premiera europeana, Grand Santa Fe – SUV-ul premium din segmentul E, cu ampatament extins.

Hyundai a adus Grand Santa Fe in Europa pentru a raspunde cerintelor legate de versiunea cu ampatament extins a modelului actual. Aceasta versiune va ajuta compania sa-si dezvolte cota de piata in Europa pentru SUV-urile din segmentul E

Creat pentru Europa

Grand Santa Fe a fost prezentat pentru prima data la Salonul International Auto de la New York 2012, dar varianta europeana beneficiaza de cateva adapatari semnificative fata de specificatiile variantei americane precum: faruri fata adaptive, avertizare la parasirea benzii de rulare si sistem de asistenta la parcare.

De asemenea, caracteristicile privind dinamica si manevrabilitatea au fost ajustate pentru clientii europeni care isi doresc o experienta mai rafinata.

Conceptul “Storm Edge” continua

Noul Grand Santa Fe infatiseaza apreciatul format “Storm Edge” al Hyundai – prima data introdus pentru noua generatie Santa Fe. Noul design are la baza conceptul Hyundai “sculptura fluida”.

“Storm Edge” surprinde dinamica si profunzimea imaginilor create de natura in timpul formarii unei furtuni.

Noul Grand Santa Fe a fost dezvoltat in paralel cu modelul de baza inca din stadiile incipiente, astfel designerii au putut concepe o forma asemanatoare primului model.

In ciuda acestui fapt, exista diferente notabile intre cele doua modele. Noul Grand Santa Fe dispune de o grila reconstruita, pozitionata deasupra proiectoarelor de ceata restilizate si de o noua bara de protectie. Din profil, se pot observa portierele din spate care sunt, in mod evident, mai lungi, pentru a acomoda cel de al treilea rand de scaune. O plafon panoramic, mai lunga accentueaza capacitatile de incarcare ale masinii. Ca urmare, geamul din spate se pliaza mai aproape pe conturul pilonilor C.

Inaltimea, latimea si lungimea noului Grand Santa Fe au fost extinse (+10, +5 si respectiv +225 mm) datorita ampatamentului marit (+100 mm), in acelasi timp pastrand stilul dinamic, dar sofisticat al noii generatii Santa Fe.

O alta diferenta consta in jantele de aliaj speciale, de 18 respectiv 19 inch, in timp ce sistemul de lumini cu tehnologie LED, restilizat, incadreaza linia centrala. Cele doua tevi de esapament sunt dispuse separat, spre deosebire de modelul de baza unde sunt unite. Aceasta fiind ultima modificare de la nivel vizual.

Capaciati imbunatatite

Datorita ampatamentului marit, noul Hyundai Grand Santa Fe ofera mai mult spatiu pentru pasagerii de pe randurile doi si trei – comparativ cu modelul standard – astfel putand calatori comod pana la 7 persoane.

Spatiul interior este imbunatatit atat pentru pasagerii de pe randul al doilea de scaune cat si pentru cei de pe al treilea rand.  Ocupantii randului al doilea beneficiaza de 10 mm mai mult spatiu in partea superioara  si 50 mm pentru partea inferioara, in timp ce randul al treilea ofera o extindere a spatiului cu 33 mm (partea superioara) si respectiv 55 mm (partea inferioara).

Capacitatea de depozitare cu bancheta spate rabatata a crescut la 634 litri – cel mai mare volum din clasa. O cutie de 3 litri pentru depozitat bagaje, localizata intre pasajele rotilor, ofera spatiu suplimentar portbagajului cu o capaciatate 631 litri – in total o imbunatatire de 49 litri fata de noua generatie Santa Fe.

Caracteristici motorizare

Noul Grand Santa Fe va fi disponibil pentru clientii europeni intr-o motorizare unica, adaptata dimensiunilor sale – un propulsor de inalta putere compatibil Euro 5 diesel 2.2 litri ‘R’. Este asistat de o transmisie automata cu sase trepte, livrand 197 CP. Clientii europeni vor beneficia de sistemul Hyundai Active ECO, ce permite soferilor sa maximizeze performanentele ecologice ale noului Grand Santa Fe – dezvoltand numai 192 g/km CO2 in regim mixt de utilizare.

Rafinamentul si flexibilitatea cabinei

Sistemul de directie cu trei moduri de operare Hyundai FLEX STEER este standard pentru noul Grand Santa Fe.  Modul selectat – normal, sport sau confort – este expus pe sistemul de afisare de 4,3 inch TFT.

De asemenea, noul Grand Santa Fe beneficiaza de un plafon panoramic dispus pe intreaga lungime a vehiculului, fara bara centrala, ce permite luminii naturale sa inunde cabina.  Daca pasagerii din spate doresc sa reduca cantitatea de lumina naturala, pot recurge la jaluzelele interne aplicate pe plafon.

Disponibil in varianta sase/ sapte locuri, noul Grand Santa Fe ofera un nivel ridicat de flexibilitate atat pentru pasageri cat si pentru bagaje.  Configuratia noului Grand Santa Fe in sapte locuri este divizata 2:3:2, in timp ce variant cu sase locuri este divizata 2:2:2. Al doilea rand de scaune se poate glisa si inclina in mod independent, in timp ce al treilea rand poate fi pliat complet.

Un haion ofera deschidere catre spatiul de depozitare, livrand un nivel ridicat de confort cand in portbagaj sunt transporatate pachete.

Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europe, a declarat “Grand Santa Fe pastreaza elementele cheie ale noii generati Santa Fe – design atragator, nivel ridicat de confort, eficienta si calitate, in timp ce ofera un spatiu extins. Credem in mod ferm ca Hyundai Grand Santa Fe este o propunere de achizitie convingatoare si va continua sa atraga noi clienti ai marcilor premium”.

Noul Grand Santa Fe va fi produs, incepand cu aprilie 2013, la fabrica numarul 4, din Ulsan, Coreea.

 

Dimensiuni exterioare (mm)
Lungime 4915
Latime 1885
Inaltime 1690
Ampatament 2800
Consola fata 955
Consola spate 1150
Dimensiuni interne (mm)
Spatiu pentru cap Primul rand 1006
Al doilea rand 1002
Al treilea rand 908
Spatiu pentru picioare Primul rand 1120
Al doilea rand 1050
Al treilea rand 800
Spatiu total de depozitare 634 litri
Motorizare si performanta
‘R’ 2,2-litri VGT Capacitate cilindrica 2199 cc
Putere maxima 197 CP la 3800 rpm
Cuplu maxim 436 Nm la 1800–2500 rpm
Viteza maxima 200 km/h
Acceleratie 0-la-100 km/h 10,3 seconde
CO2 (in regim mixt de utilizare) 192 g/km
Greutate (kg)
Greutate proprie (sase- / sapte locuri) 1902 / 1916
Greutatea maxima (sase- / sapte locuri) 2600 / 2630

 

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 12 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.