MirrorLink-L

Hyundai prezinta niveluri ridicate de conectivitate pentru smartphone si masina

Posted on 6 martie 2013 · Posted in Noutati
  • Proiectul privind conectivitatea a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva 
  • Conectivitate mai buna pentru smartphone, dedicata posesorilor de vehicule Hyundai
  • Proiectul este testat pe noua generatie i30 pentru a ilustra gama de beneficii

La Salonul Auto de la Geneva 2013, Hyundai a prezentat propria viziune asupra noii tehnologii demonstrand modul prin care integrarea inteligenta a dispozitivelor personale (smartphone-uri) in utilizarea vehiculelor Hyundai poate oferi beneficii soferilor.

Pentru acest concept inovator, desfasurat in parteneriat cu LG Electronics, Hyundai utilizeaza noua generatie i30, modelul in 3 usi, pentru a demonstra modul in care pot fi folosite smartphone-urile in vehicule ca parte integrata, astfel oferind conducatorilor auto o experienta placuta, personalizata si mult mai practica.

Smartphone-ul utilizat in proiectul Hyundai poate debloca usile si poate personaliza, in mod automat, setarile vehicului precum: alternarea posturilor radio, setarile sistemului de navigatie, interfata meniului si alte proprietati.

Atunci cand smartphone-ul este plasat intr-o zona delimitata a consolei centrale, poate fi alimentat wireless, fara a fi nevoie de cabluri inestetice in cabina.

Este prezentat in mod exclusiv, pentru prima data la nivel international, sistemul wireless MirrorLink, care permite conducatorului auto sa utilizeze si sa acceseze continutul smartphone-ului folosind ecranul tactil, cu rezolutie inalta, dimensiune de 7 inch al i30. Soferul sau pasagerul poate accesa functiile dispozitivului mobil precum: navigatie, aplicatii online – email, agenda telefonica si continut multimedia, ca de exemplu video.

Aplicatia Hyundai permite proprietarului sa se conecteze de la distanta si sa verifice statusul masinii: daca este inchisa si daca luminile sunt pornite/oprite. De asemenea, pot fi urmarite notificarile camerei video amplasate in spatele masinii, o premiera in randul producatorilor auto.

Consumatorii isi pot planifica urmatoarea calatorie, iar aplicatia permite verificarea de la distanta a nivelului de ulei si combustibil, dar si a informatiilor legate de calatorie.

Aplicatia aduce mai mult confort permitand utilizatorilor sa monitorizeze de la distanta presiunea din roti si temperatura din interiorul vehicului. De asemnea, poate folosi Google Maps pentru a primi coordonatele masinii parcate, intr-un timp foarte scurt.

Seungwook Yang, Presedintele Centrului Tehnic Hyundai Motor Europa a declarat, “La Hyundai mobilitatea clientilor devine mai confortabila, personalizata si conectata la tehnologie. Acest proiect ilustreaza faptul ca integrarea samartphone-urilor in utilizarea vehiculelor Hyundai  va furniza beneficii intuitive, adaptabile si usor de folosit – ideale pentru soferii dinamici Hyundai”.

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 12 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.