Hyundai-i20-WRC-1-625x392

Hyundai dezvaluie versiunea actualizata i20 WRC la Geneva

Posted on 6 martie 2013 · Posted in Noutati
  • Noua specificatie Hyundai i20 WRC lansata la Geneva marcheaza un pas important in dezvoltarea echipei motorsport.
  • Recenta specificatie include imbunatatiri la nivel de aerodinamica, sasiu si suspensii, ce accelereaza functiile de racire, sporesc capacitatile suspensiilor si soliditatea sasiului.
  • Dezvoltarea centrului de la Alzenau inainteaza cu viteza si se axeaza la momentul actual pe recrutarea personalului tehnic.
  • Testarea versiunii de raliu i20 va demara in cursul acestui an in variate locatii europene.

Hyundai Motorsport GmbH a realizat inca un pas semnificativ in vederea participarii la Campionatul Mondial de Raliuri FIA, prezentand cea mai recenta specificatie i20 WRC in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2013.

Hyundai accelereaza catre sezonul sau de debut in raliul FIA WRC 2014 printr-un an de testari private si dezvoltare a modelului competitional i20 WRC. O prima infatisare a modelului special a avut loc in cadrul Salonului Auto de la Paris, in septembrie 2012, insa varianta actuala incorporeaza modificari notabile la nivel de caroserie si suspensii. Modificarile reprezinta rezultatul colaborarii dintre centrul de dezvoltare si design Hyundai Namyang, Coreea si echipa nou formata, Hyundai Motorsport GmbH, localizata in Alzenau, Germania si condusa de catre expertul WRC Michael Nandan.

Noua varianta i20 WRC dezvaluie un aspect frapant, datorita designului exterior restilizat – o combinatie a semnaturii albastre Hyundai si utilizarea inovativa a caracterului original coreean, Hunminjeongeum. Designul asociaza dinamismul WRC-ului si traditia marcii coreene Hyundai.

In cele doua luni care au urmat numirii sale in calitate de lider al echipei Hyundai Motorsport, Michael Nandan si-a concentrat atentia catre stabilirea echipei Hyundai WRC – specialisti in tehnica, logistica si motorsport. Echipa nou formata va demara un program intens de testare a unitatii i20 WRC, pentru a asigura finalizarea modelului inaintea sezonului de debut.

Michael Nandan, directorul Hyundai Motorsport, a declarat: “Suntem inca la inceputul aventurii noastre in WRC, astfel incat dezvoltarea masinii de curse si a echipei sunt intense. Aceasta ultima versiune i20 WRC a avut in prim plan aerodinamica, cu obiectivul de a imbunatati sistemele de racire ale unitatii. O noua aripa spate si spoiler fata transpun o aparitie actualizata, in timp ce imbunatatirile aduse sistemului de suspensie si sasiului au pregatit unitatea pentru un program de testare structurat, planificat pentru urmatoarea parte a anului. Avem multiple considerente pentru a seta dezvoltarea echipei si a modelului la Alzenau.

Construirea unui centru motorsport de la zero reprezinta o provocare ambitioasa. Am demarat procesul de recrutare si dispunem deja de numerosi angajati cheie, ce beneficiaza de experienta motorsport. Implementam infrastructura echipei si suntem incantati de faptul ca totul decurge conform planului.

Hyundai s-a reintors pe scena raliului mondial pentru a isi demonstra capacitatile tehnice. Obiectivul principal este acela de a castiga, insa suntem constienti ca avem de infruntat o competitie puternica. Vom utiliza acest an pentru a realiza o fundatie solida a programului motorsport si sper sa evoluam rapid avand in vedere ca 2014 se apropie.”

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 12 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.